Plačila in plačilni pogoji

OIM ortopedski inženiring

 

1. Ponudba izdelkov

Zaradi narave spletnega poslovanja, se ponudba sproti ažurira in dopolnjuje, tako z novimi izdelki, kot tudi z novo spletno ceno. 

Spletna cena je cena, ki velja za spletni nakup s takojšnjim 100% gotovinskim plačilom ob prevzemu ali nakazilu po ponudbi/predračunu na naš poslovni račun.

 
2. Stroški pošiljanja

Cena stroškov pošiljanja preko dostavne oz. kurirske službe je od 3 EUR na naročilo. Piše pri posameznem naročilu koliko bo.

Stroški pošiljanja so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za dobavljeno blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila ob prevzemu pošiljke, ali plačilu na poslovni račun. Pošiljko vam bo dostavila kurirska služba Pošta Slovenije

 
3. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (velja spletna cena)
  • z nakazilom na poslovni račun (po ponudbi/predračunu velja spletna cena)
  • s plačilom preko kartic

Cene so prikazane v bruto zneskih, z vključenim DDV-jem.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.
 

3.1 Plačilo po povzetju

V naši spletni trgovini lahko naročite izdelke, plačate pa jih "po povzetju" oz. kurirski službi, ko vam izdelke dostavi na željeni naslov.
 

3.2 Kurirska služba 

V primeru, da bodo izdelki oddani preko kurirske službe, boste naročeno plačali kurirju, ki vam bo paket dostavil. V slednjem primeru ni nobenih dodatnih stroškov.
 

3.3 Osebni prevzem

Naročeno blago, ki je na zalogi, lahko tudi osebno prevzamete v Mariboru, Preradovičeva 26. Ponedeljek med 8 do 15 uro, sreda in četrtek med 12-19 uro. Obvezna najava prevzema na fizičnem mestu. Izdelke je potrebno prevzeti v petih (5) delovnih dneh od dneva naročila. V kolikor kupec naročila ne prevzame v navedenem roku, le-to storniramo.

V tem primeru lahko ob prevzemu plačate z gotovino ali bančnimi karticami BA, Activa, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron in American Express.

Lahko pa uporabite katera od drugih navedenih načinov - torej plačilo po predračunu ali prek storitve PayPal (v tem primeru moramo pred prevzemom potrditi prejem plačila, v nasprotnem primeru plačate blago z gotovino ob prevzemu). 
 

3.4 Plačilo po predračunu

Izdelke, naročene v naši spletni trgovini, lahko plačate s plačilom na naš poslovni račun.

Ob oddaji naročila označite, da bi želeli naročene izdelke plačati po predračunu. Že takoj pri oddaji naročila se bodo na strani izpisali podatki potrebni za nakazilo na naš TRR, le-te pa prejmete tudi v e-sporočilu, ki ga takoj po oddaji naročila prejmete na vaš elektronski račun.

 V kolikor bi želeli predračun v papirni oz. fizični obliki, nam morate le-to ob oddaji naročila tudi sporočiti v polju "opombe". Veljavnost predračuna je tri (3) dni. V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite. V kolikor v treh (3.) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, naročilo storniramo. V primeru, da bi vseeno želeli izdelke, ki ste jih že naročili, pa je naročilo zaradi neplačila zapadlo, morate ponovno opraviti postopek naročanja/nakupa.

 
3.5 Plačilo prek storitve PayPal 

Če naročite izdelke in bi jih želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. čE ste izdelke naročili in plačali do 12. ure na delovni dan, bodo le-ti po vsej verjetnosti oddani že isti dan, dostavljeni pa (v največ primerih) naslednji delovni dan. čE boste naročilo ter plačilo izvedli kasneje, bodo izdelki po vsej verjetnosti oddani naslednji delovni dan oz. najkasneje v treh (3.) delovnih dneh od oddaje naročila. 

Če vašega plačila na naš račun PayPal ne bomo prejeli v nekaj dneh, vas bomo o tem obvestili prek e-poštnega naslova ali telefonske številke, si ste nam jo posredovali ob oddaji naročila.

Opozorilo: stranka, ki še nima odprtega računa PayPal, izdelkov prek storitve ne bo mogla plačati takoj, saj postopki ob odprtju računa PayPal ne omogočajo takojšnje uporabe računa in plačevanja. Običajno lahko začnete storitev v celoti uporabljati kakšen teden al dva od dneva, ko ste odprli račun. Za odprtje računa PayPal potrebujete veljavno kreditno kartico. 

Več o storitvi PayPal si lahko preberete na uradem spletnem mestu www.paypal.com.

 
4. Omejitev odgovornosti 

oim.si si po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti vseh podatkov na spletnih straneh. V tem primeru bo ekipa oim.si kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

OIM ortopedski inženiring ima možnost odstopiti od pogodbe le, če je ugotovljena očitna napaka (46. člen OZ). Za očitno napako se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki po trgovskih običajih ali po namenu strank veljajo za odločilne, ter jih podjetje OIM v primeru vednosti ne bi potrdilo oziroma sklenilo pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.