LJUBLJANA

OIM Ortopedski inženiring
Vojkova cesta 48 (stavba AS zdravje)
1000 Ljubljana

 

Odpiralni čas:
Ponedeljek zaprto
Torek 08.00—15.00
Sreda 12.00—20.00
Četrtek 12.00—20.00
Petek zaprto
vikendi in prazniki zaprto

 

Maribor

MTC Fontana
Koroška cesta 172
2000 Maribor

Parkiranje je možno na lastnem parkirišču MTC Fontana. Parkiranje je brezplačno.
 
Odpiralni čas:
Ponedeljek 07.30—15.30
Torek zaprto
Sreda 12.00—20.00
Četrtek 12.00—20.00
Petek zaprto
vikendi in prazniki zaprto

 

Poiščite nas na zemljevidu:

Gostujemo tudi v drugih krajih v Sloveniji:

Koper:
Fizioterapija na obali
Tomšičeva ulica 4

Parkiranje je možno na parkirišču čez cesto od bivših Slavnikovih delavnic (avtobusna postaja). Parkirišče je plačljivo.
 

Moravske Toplice:
Terme Vivat
Ulica ob igrišču 3
9226 Moravske Toplice

 Parkiranje je možno na lastnem parkirišču pred Hotelom Vivat. Parkiranje je brezplačno.

 

Informacije in naročila:
T 02 621 08 20
T 01 544 20 63
E info@oim.si

Delovni čas:
po dogovoru

Se želite naročiti na diagnostični pregled v OIM?

Sodelavci OIM

Dejan Tašner, dipl. ing. ort. in prot.
Dejan Tašner, dipl. ing. ort. in prot.

dejan.tasner@oim.si

Vodja Centra za zdravljenje stopal in gibal.

Soustanovitelj, direktor.

V Centru stopal in gibal izvaja inženirske preglede stopal in meritve hoje, subspecializiran je za področje ortopedskih vložkov po meri. Ukvarja se z najtežjimi patologijami, vrhunskimi športniki ter otroci.

Zaključil je srednjo zdravstveno šolo v Mariboru. Po srednji šoli se je vpisal na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer ortotika in protetika, kjer je uspešno zaključil študij z odliko leta 2010 in pridobil strokovni naziv diplomirani inženir ortotike in protetike. 

Po zaključku študija se je zaposlil v Nemčiji ter v sklopu krajših nekajmesečnih izobraževanj delal še v Angliji in Italiji.
 
Tekom dela v tujini se je dodatno strokovno izobraževal na različnih mednarodnih konferencah in strokovnih sejmih in kongresih ter se aktivno udeleževal strokovnih posvetov v okviru Mednarodnega združenja za ortotiko in protetiko (ISPO) ter Mednarodnega združenja za obutveno ortotiko (IVO).

Delal je tudi v Avstriji, kjer se je dokočno subspecializiral v strokovno področje izdelave ortopedskih vložkov po meri. Usmeril se je v obutveno ortotiko in na tem področju leta 2014 soustanovil podjetje Ortopedski inženiring Maribor, usmerjeno v obutveno ortotiko (čevlji, vložki, opornice), ki izkazuje stabilno strokovno in poslovno rast. Podjetje temelji na treh stebrih: diagnostika, proizvodnja ter raziskave in razvoj.

Dejan Tašner veliko dela s pacienti in v proizvodnji, aktiven pa je tudi na področju raziskav in razvoja. Tako dopolnjuje svoje znanstveno in strokovno delo, ki ima izkazano tudi mednarodno odmevnost na področju obutvene ortotike.

 
V slovenskem prostoru z mednarodnimi strokovnimi standardi orje ledino na področju obutvene ortotike ter vstopa v strokovno raziskovalno področje, ki je zelo pomembno za nadaljnji razvoj stroke v Sloveniji ter v mednarodnem okolju.

Je član nadzornega odbora strokovnega združenja ISPO Slovenija.

Je član upravnega odbora IVO, ki je svetovna krovna organizacija za področje obutvene ortotike za na svetovni ravni, združuje nacionalne zveze večine držav sveta tega področja. V odbor je bil izvoljen kot najmlajši član odbora ter prvi iz Vzhodne in Južne Evrope.
asist. dr. Matjaž Merc, dr. med.
asist. dr. Matjaž Merc, dr. med.

info@oim.si

 V Centru za zdravljenje stopal in gibal vodi ortopedsko ambulanto za stopalo, gleženj in otroško ortopedsko problematiko.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2008, specialistični izpit iz ortopedije je s pohvalo opravil leta 2015.

Tekom specializacije se je ciljano usmeril v ortopedske bolezni gležnja in stopala ter v otroško ortopedsko kirurgijo. S tem namenom je opravil skupno 15 mesečno izobraževanje v mednarodno priznanih ustanovah, kot sta Univerzitetna klinika v Baslu (Švica) in Speising Spittal na Dunaju.

Doktor znanosti iz področja biomedicinske tehnologije je postal leta 2015 na Medicinski
fakulteti v Mariboru. Še isto leto je začel opravljati delo asistenta na Katedri za kirurgijo
Medicinske fakultete v Mariboru.

Redno se izobražuje na mednarodnih kongresih in objavlja strokovne članke iz področja ortopedije. Letno izvede več kot 250 operacij na gležnju in stopalu ter pri otrocih. Specializiran je za zdravljenje športnikov, zaradi česar je od leta 2010 član zdravniškega tima pri NK Maribor.

Stef Harley, mag. rehab. znan. in fiziot.
Stef Harley, mag. rehab. znan. in fiziot.

info@oim.si

V Centru za zdravljenje stopal in gibal izvaja fizioterapevtske preglede s poudarkom na analizi drže.

Magister rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji, zibelki fizioterapije.

Delal kot fizioterapevt za različne športne ekipe ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole.

V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od leta 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia, kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih in tujih športnikov.

Vodja izobraževanja in član senata Fizioterapevtike – Visoke šole za fizioterapijo v Laškem.

Na Univerzi v Novem Mestu končuje svoj doktorski študij s področja analize drže.

Redno predava o športnih poškodbah, preventivi, izboljšanju uspešnosti pri športu in izboljšavi drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini – ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem, 2014.

Jaka Hanželič, dipl. ing. ort. in prot.
Jaka Hanželič, dipl. ing. ort. in prot.

jaka.hanzelic@oim.si, 02/621 08 20

V Centru za zdravljenje stopal in gibal izvaja inženirske preglede stopal in meritve hoje za ortopedske vložke po meri in izvaja meritve stopal za izdelavo ortopedskih čevljev po meri.

Leta 2011 je zaključil izobraževanje na Srednji zdravstveni šoli Maribor. Šolanje je nadaljeval na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, smer ortotika in protetika. Diplomiral je leta 2015 in pridobil naziv diplomiran inženir ortotike in protetike.

Svojo poklicno pot v Centru za zdravljenje stopal in gibal je pričel leta 2015.

 

Peter Becskei, Orthopädieschuhmacher (Meisterbetrieb, Meisterprüfung abgelegt in Österreich)
Peter Becskei, Orthopädieschuhmacher (Meisterbetrieb, Meisterprüfung abgelegt in Österreich)

info@oim.si

V Centru za zdravljenje stopal in gibal je svetovalec ter mentor za strokovno področje obutvene ortotike (ortopedski vložki, ortopedski čevlji).

Je direktor družinskega podjetja Becskei GmbH, ki deluje na področju ortotike in protetike v Avstriji, s sedežem v Leibnitzu z 2 podružnicama (Graz, Deutschlandberg) ter 30 zaposlenimi. Ukvarjajo se z izdelavo ortoz ter protez in prodajo ostalega ortopedskega programa.

Ima 30 let izkušenj s področja obutvene ortotike (ortopedski čevlji po meri, ortopedski vložki po meri). Ima več Avstrijskih in mednarodnih certifikatov iz področja obutvene ortotike ter je zelo aktiven član Avstrijskega strokovnega združenja.

Se želite naročiti na diagnostični pregled v OIM?